Petar Đokić

Višković je dobar čovjek i političar, vjerujem da će i SP dijeliti ovakav stav

  • 02.11.2018. 16:52

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je Srni da o Radovanu Viškoviću, koji bi trebalo da bude kandidat za mandatara, može da kaže sve najbolje, kao o čovjeku i političaru, te da vjeruje da će i stranka dijeliti ovakav stav.

Đokić je rekao da organi SP-a još nisu razmatrali ovo pitanje i da zato ne može iznositi stav u ime stranke. 

"Očekujem da će i druge partije imati svoje prijedloge. Socijalisti imaju kvalitetne kadrove za to, ali smatram da to mjesto pripada SNSD-u, jer je ostvario najbolji rezultat", naveo je Đokić. 

On je rekao da već naredne nedjelje očekuje da u okviru koalicije počnu zvanični razgovori o ovom pitanju i o tome kako formirati vlast u Republici Srpskoj i na nivou BiH. 

"Mi, socijalisti, nakon nedavne sjednice Predsjedništva partije u fokus želimo, prije personalnih, staviti pitanja politika koje ćemo zajedno usaglasiti u narednom mandatu", naglasio je Đokić. 

Prema njegovim riječima, SNSD, DNS i SP, kao i one stranke koje će se najvjerovatnije priključiti, imaju izuzetno veliku odgovornost da građanima Republike Srpske obezbijede sprovođenje svega onoga što je obećano. 

"To je mnogo važnije od toga ko će biti na kojoj poziciji. U ovom slučaju, SNSD je izašao sa svojim prijedlogom. Ja sam rekao svoj stav, a sada slijedi formalna aktivnost koja ima svoj značaj, do trenutka zakazivanja sjednice Narodne skupštine", rekao je Đokić.