Skupština

U Doboju o mjerama za ublažavanje posljedica virusa korona

  • 24.04.2020. 18:07

Grad će platiti troškove grijanja privrednicima koji nisu radili od polovine marta do 15. aprila. To je jedna od odluka dobojske skupštine na smanjenju posljedica pandemije.

Odbornici su usvojili i odluku o oslobađanju plaćanja komunalne takse, te zakupnine za privrednike koji koriste objekte u vlasništvu grada. Pomoć stiže i za najstarije sugrađane. 

"Konkretno to znači da ćemo udruženju penzionera upaltili 50.000 KM udruženje penzionera će napraviti kriterijum i ta sredstva podijeliti najugroženijim sugrađanima", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Usvojen je i rebalans budžeta, ovoga puta uglavnom zbog kreditnog zaduženja. Zbog smanjenja prihoda i novih mjera za pomoć, biće još relokacija sredstva, poručuje prvi čovjek grada. 

"Sredstva sa određenih stavki sigirno ćemo morati preusmjeriti u pomoć i poljoprivredi i privredi i našim najugroženijim građanima", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Sve će se raditi na osnovu plana. Odluke koje se odnose na mjere zbog korona virusa, usvojene su jednoglasno. 

"I napravljen je plan dodjele sredstava privrednim subjektima na način da je samo reklo to će ići sa ekonomskog koda iz Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti", naglasio je Slobodan Vasiljević, osbornik PDP u SG Doboja. 

Usvojen je i izvještaj o prikupljenim sredstvima u Fond za pomoć dobojskim zdravstvenim ustanovama. Donatori su do sada na račun posebnih namjena uplatili oko 338.000 maraka i 6.500 evra, od čega je 90.000 maraka uplaćeno na račun dobojske bolnice. 
 

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.