Poruka političarima iz RS

Stvaraoci Srpske pozvali SDS i SNSD na jedinstvo

  • 24.10.2018. 19:20

Političko jedinstvo je neophodno i obaveza je onih koji su najodgovorniji u Republike Srpske da uspostave srpsko jedinstvo - poruka je koju su iz Pala danas poslali iz Asocijacije stvaralaca RS i nekadadašnji osnivači SDS. Predsjednik Asocijacije stvaralaca Srpske i prvi predsjednik Narodne skuštine pozvao je SDS i SNSD na ujedinjenje.

“Zbog toga što je SDS državotvorna i stvorila Republiku Srpsku, ili bolje rečeno proglasila, a SNSD već 10 godina ima povjerenje srpskog naroda i najveća odgovornost je te dvije stranke,“ rekao je Momčilo Krajišnik, predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske.“

Republika Srpske sve što je jača, postaje sve češća meta napada. Strani faktori ne mogu da utiču na njen opstanak, ali političke partije svojim nejedinstvom mogu da je ugroze, poručuju osnivači SDS-a. Političko rivalstvo, kažu, treba da postoji, ali ne i politička nekorektnost.

“Ne mogu da shvatim da predsjednik Republike Sprske poziva nekog lidera stranke, a on neće da dođe, u kojoj to zemlji gospodo ima?” rekoa je Božidar Vučurević, član Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske“.

“Spolja kad vać napadaju, to vas jača, stvarate odbranu, pripremate se, iznutra je kao rak, to razara,“ kaže Dragan Mićić, član Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske“.

Političke stranke iz reda srpskog naroda bile su jedinstvene prije 27 godina, kada je osnovana Skupština srpskog naroda BiH. U toj Skupštini bio je sadašnji predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji je nedavno pozvao sve političke stranke iz Srpske na ujedinjenje i zajednicko djelovanje u Sarajevu. 

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.