Ujedinjena Srpska

Stevandić: Spremni smo za izbore

  • 25.08.2018. 14:59

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas u Prijedoru da je ova stranka, iako najmlađa, najorganizovanija u Republici Srpskoj i da je spremna za oktobarske izbore.

"Juče su nam pristupili odbornici u Rudom, ovih dana očekujemo da nam pristupe još neki odbornici Saveza za promjene. Svaki dan otvaramo sve više kancelarija, za sada ih je 54, ali do kraja izbora biće ih oko 60", rekao je Stevandić novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke. 

On je dodao da je na području Banjaluke i Bijeljine otvoreno najviše kancelarija i izrazio nadu ova stranka obezbijediti stabilnost Srpske. 

"Prihvatili smo program u kojem sa SNSD-om imamo zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH. Sa našim partnerima pripadamo istom nacionalnom konceptu - da Srpska samostalno odlučuje o svojoj sudbini i on je nasuprot koncepta Saveza za promjene da Repubika Srpska odlučuje onako kako se dogovore Bošnjaci i međunarodna zajednica", rekao je Stevandić. 

On je dodao da stranka očekuju mandat u Prijedoru, kao i da se na listama Ujedinjene Srpske nalaze najmlađi i najobrazovaniji mladi ljudi u Srpskoj. 

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Prijedoru Nenad Mejakić rekao je da ova stranka izlazi na izbore sa kompletnom listom pojačanjom sa Srpskom radikalnom strankom "Vojislav Šešelj". 

Na današnjoj sjednici Predsjeništva stranke napravljeni su programi tribina i skupova.