Prijem povodom Dana Republike

Srpsku čeka bolja budućnost

  • 27.12.2018. 19:14

Republiku Srpsku čeka bolja budućnost, a mi ćemo da idemo sigurnim koracima, poručuje to predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uvjerena je da će 9. januar biti obilježen svečano i dostojanstveno. 

Na prijemu povodom Dana Republike poručuje da je zadovoljna postignutim rezultatima.

"Sigurna sam da će okupiti sve ljude u RS oko tog važnog datuma i da će nam on opet biti i moralni i svaki drugi orijentir za vrijeme koje dolazi iza toga. Mogu da kažem da sam zadovoljna onim što smo postigli u nekom prethodnom periodu govoreći o nekom opštem ambijentu, stabilnosti, radu institucija, riješavanju problema, ali i time kako smo se nosili sa određenim političkim izazovima", kaže Željka Cvijanović.

Tako, kaže Cvijanovićeva, planira i da nastavi. Zajedno ćemo raditi na dobrobiti Srpske, obratio se i premijer. Osnovni je cilj, kaže Višković, očuvanje Srpske zato 9. januara, ali i svakog drugog dana moramo biti ujedinjeni.

"Ja sam više nego srećan, što i pored sivh pritisaka koji se dešavaju skoro svakodnevno prema našim zvaničnicima na raznim nivoima, mi ostajemo privrženi Republici Srpskoj i to će biti naš jedini i osnovni cilj u narednom periodu. Sačuvati RS i njene institucije i 9. januar slaviti", rekao je Radovan Višković, premijer RS.

"I pored silnih osporavanja 9. januar je dokaz opredeljenja ovog naroda da ne odustaje od svojih bazičnih datuma. Dan Republike je dan okupljanja, slučajno ili ne, odmah je nakon najvećeg hrišćanskog praznika što govori da u kontinuitetu možemo da budemo okupljeni oko svoje porodice, oko RS", rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik poručuje da će prijem povodom Dana Republike biti organizovan i u Istočnom Sarajevu. Danas je Cvijanovićeva ugostila brojne visoke zvanice, ali i one koji su budućnost Srpske. I najbolji učenici, studenti i mladi sportisti stigli su danas u Palatu.

"Velika mi je čast i zadovljstvo što sam dio ovog skupa. Što je samo još jedna potvrda da se znanje, trud i rad cijene u ovoj državi i naravno podstrek za mlade da ipak ostanu na ovim prostorima", kaže Kristina Koprivica, student.

"Za nas je to velika stvar jer pored titule za najboljeg sportistu veoma nam je bitno da imamo pažnju i nadležnih institucija", rekao je Darko Savić, najbolji sportista u RS.

Domaćin današnjeg prijema podsjeća da će 9. januara biti upriličeni svečana akademija i defile. To je prilika da pokažemo da vjerujemo u Republiku i njenu budućnost, ali i da se zajedno radujemo tom danu, poručuje Željka Cvijanović.