Glavni koordinacioni tim

U prvoj polovini maja moguće razmatranje ukidanja vanrednog stanja

  • 27.04.2020. 14:35

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija održali su danas, u Banjaluci sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Na sastanku je ukazano na povećan broj zaraženih lica virusom korona u Republici Srpskoj, u proteklih nekoliko dana, te ocijenjeno da bi naglo ublažavanje ili ukidanje pojedinih mjera moglo doprinijeti pogoršanju epidemiološke situacije.

Glavni koordinacioni tim zbog toga je pozvao građane na dodatnu disciplinu i odgovornost u narednim danima, te da se striktno pridržavaju svih propisanih higijenskih mjera, koje se odnose na obavezno nošenje maski i rukavica u javnom prostoru, održavanje fizičke distance od dva metra, te zabranu okupljanja u grupama koje čine više od tri lica.

Na sastanku je izraženo nezadovoljstvo ublažavanjem mjera u Federaciji BiH, koje se odnose na ukidanje lokalnih karantina, jer to nije bila koordinisana aktivnost, čime se povećava mogućnost pogoršanja epidemiolške situacije u Republici Srpskoj.

Glavni koordinacioni tim nastaviće kontinuirano da prati epidemiološku situaciju u Republici Spskoj, te očekuje da bi se u prvoj polovini maja, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, moglo razmatrati ukidanje vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske.
 

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.