Vukosavlje

Položen kamen temeljac za zgradu opštine

  • 31.07.2019. 15:42

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić i načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić položili su danas u ovom mjestu kamen temeljac za novu zgradu opštine i svečanim presijecanjem vrpce otvorili Centar za kulturu.

Za novu zgradu opštine iz budžeta Republike Srpske izdvojeno je 200.000 KM, iz Fonda za zaštitu životne sredine 100.000 KM, a donacija Srbije je 50.000 evra. 

Za Centar za kulturu ukupno je izdvojeno 300.000 KM, od čega je 90 odsto obezbijedila Vlada Srpske. 

Cvijanovićeva je novinarima u Vukosavlju, nakon otvaranja Centra, rekla da je Vlada od 2006. godine u ovu opštinu po različitim osnovama uložila oko deset miliona KM. 

"Svuda gdje postoji dobra saradnja lokalne i republičke vlasti možemo se pohvaliti dobrim rezultatima. Veoma je značajno da razvijamo Vukosavlje jer je to bio prostor bez ikakve značajne infrastrukture", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je podsjetila da je Vlada prošle godine u razvoj putne seoske infrastrukture u ovoj opštini uložila 400.000 KM. 

"Mnogo posla ostaje da se uradi u narednom periodu, ali, kada postoji dobra veza republičkih i lokalnih vlasti, uspjeh je zagarantovan", poručila je Cvijanovićeva. 

Ona je poželjela da mještani Vukosavlja dugo koriste nove objekte. 

"Do sada su Centar za kulturu, koji treba da bude srce određenih okupljanja u ovoj lokalnoj zajednici i novi amdinistrativni centar, bili nesulovni. Novi amdinistrativni centar biće bolje organizovana služba i stanovnici će, samim tim, biti zadovoljniji što će usluge dobijati na jednom mjestu", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je najavila da će biti razmotreno na koji način se mogu urediti školski objekti i stanica policije.

"Izaći ćemo Vuksavlju i ubuduće u susret, zadovoljni smo što ova opština napreduje i što zajedno radimo kao institucije lokalne i republičke vlasti", naglasila je Cvijanovićeva. 

Generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić rekao je danas u Vukosavlju da je ovo jedan u nizu otvorenih radova širom Republike Srpske koji su finansirani, između ostalog, sredstvima Vlade Srbije, što najbolje govori o odnosima Srbije i Srpske. 

"Srbija poštuje BiH, ali voli Srpsku i to pokazuje svojim nesebičnim davanjima na dobrobit svih stanovnika u opštinama koje dobijaju ovu pomoć", naglasio je Nikolić. 

On je istakao da ako ima volje uspjeh neće izostati. "U Vukosavlju vidim mnogo volje i verujem u njihov uspeh, kao i ostalih opština Srpske", naglasio je Nikolić. 

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić rekao je da će izgradnja novog administrativnog centra imati nemjerljiv značaj za stanovnike ove opštine. 

"Počeli smo prvu fazu izgradnje, Vlada Srpske izdvojila je 200.000 KM, Fond za zaštitu životne sredine 100.000 KM, a Vlada Srbije 50.000 evra", naveo je Rakić. 

On je pojasnio da je ovo prvi projekat u Vukosavlju za koji je sredstva donirala Srbija, što je veoma značajno za ovu lokalnu zajednicu. 

"Mala smo lokalna zajednica, ali smo iskreni domaćini i znamo iskoristiti sredstva i priliku koja nam se pruži", istakao je Rakić. 

Rakić je istakao da je izgradnjom Centra za kulturu ispunjeno obećanje koje je dao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik da će se Vukosavlje razviti i izgraditi. 

"Za Centar za kulturu ukupno je izdvojeno 300.000 KM, od čega je 90 odsto obezbijedila Vlade Srpske", naveo je Rakić i napomenuo da ranije vlasti u ovoj opštini nisu ulagale u razvoj.
 

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina