Željka Cvijanović

Nije potrebno izdvajati dodatna sredstva za Oružane snage BiH

  • 09.08.2019. 15:15

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nije potrebno izdvajati dodatna sredstva za Oružane snage BiH jer je njihov mandat limitiran.

"Moramo imati u vidu šta su stvarne potrebe ove zemlje kada je riječ o Oružanim snagama BiH i da li je potreban dodatni izdatak, s obzirom na njihovu ulogu i ako se zna da ne očekujemo da se bore protiv bilo koga", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Mrkonjić Gradu. 

Cvijanovićeva je na pitanje novinara kako komentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je potrebno dodatno izdvajanje sredstava za Oružane snage BiH, podsjetila da je njihov mandat limitiran i da one ne predstavljaju ono što su neke druge oružane snage. 

"Svaka pomijeranja prema nekom vojnom savezu podrazumijevala bi propisane uslove o izdvajanju novca iz budžeta u odnosu na bruto domaći proizvod /BDP/, što nije potrebno", dodala je ona. 

Cvijanovićeva smatra da novac može biti korisnije upotrijebljen za mnoge druge namjene, među kojima su infrastruktura i zdravstvo. 

"Nisam saglasna sa onima koji imaju ambicije kada je riječ o Oružanim snagama BiH i izdvajanju sredstava za odbranu, znajući da je BiH u statusu kakvom jeste i da je Republika Srpska opredijeljena za vojnu neutralnost, što je pokazala usvajanjem Rezolucije, a znamo i kako su opredijeljeni i naši građani", navela je ona.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.