Narodna skupština RS

Konstitutivna sjednica Vijeća naroda

  • 12.12.2018. 07:45

U Banjaluci će danas biti održana konstitutivna sjednica Vijeća naroda Republike Srpske.

Konstitutivna sjednica biće održana u prostorijama Narodne skupštine Srpske sa početkom u 14.00 časova, najavljeno je iz Vijeća naroda. 

Izjave za medije predviđene su nakon sjednice. 

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrali su 5. decembra 28 delegata u Vijeće naroda Republike Srpske, i to po osam Srba, Hrvata i Bošnjaka, te četiri iz reda ostalih. 

Iz reda srpskog naroda izabrani su Živko Marjanac, Miroslav Lazarević, Vojislav Gligić, Dragan Ristić, Ognjen Tadić, Vukota Govedarica, Jasna Lukić i Slavko Dunjić. 

Delegati iz reda hrvatskog naroda su Nada Tešanović, Dragana Mikić, Zdenka Gojković, Ivo Bošnjak, Davor Čordaš, Ivo Kamenjašević, Đuro Ivanović i Ivo Mijić. 

Iz reda bošnjačkog naroda izabrani su Faruk Đozić, DŽevad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, DŽemaludin Šabanović i Igor Bošnjak. 

Delegati iz reda ostalih su Radenko Rikić, Danijel Puhalić, Jovana Čarkić i Franc Sošnja.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program