Izborna jedinica 7

Istraživanje javnog mnjenja: Dodiku i Cvijanovićevoj veća podrška anketiranih

  • 04.10.2018. 14:31

U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. - 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da se na području Izborne jedinice 7 (Osmaci,Zvornik, Šekovići, Vlasenica, Bratunac Srebrenica i Milići) je najmanje vjerovatno da može doći do promjene strukture direktnih mandata.

 "SNSD ima izraženiju prednost u odnosu na prije 4 godine, ali do trećeg mandata može doći samo ukoliko lošiji rezultat bude imao PDP ili SP, jer DNS ima siguran mandat.SDA ima dobar rejting u ovoj regiji, 1 mandat", navodi se u istraživanjima koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

Ova izborna jedinica je u nekim ranijim istraživanjima pokazivala i veći rejting SNSD-a. Ukoliko bi rast SNSD bio na štetu PDP-a, to bi dovelo do trećeg direktnog mandata iz ove regije.

SNSD sigurno ide preko 30 odsto glasova anketiranih građana.

Srpski član Predsjedništva

U Izbornoj jedinici 7, navodi se u rezultatima javnog mnjenja, je prisutna razlika u podršci anektiranih između Milorada Dodika, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP (50 odsto) i Mladena Ivanića, kandidata SzP-a (40 odsto). 
Neodlučnih je, prema istraživanju, oko 7 odsto anketiranih.

Predsjednik Republike Srpske

Razlika je prisutna i podršci za kandidate za predsjednika RS. Tako prema istraživanju, Željki Cvijanović pripada 46 odsto glasova, Vukoti Govedarici 40 odsto anketiranih. Neko treći ima podršku 6 odsto anketiranih, a oko 8 odsto anketiranih je neodlučno. Razlika je oko 4.000 glasova, navodi se u rezultatima istraživanja koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.