Organizacija žena DNS-a

Ilić: Vukanovićevi uvredljivi navodi imaju političku pozadinu

  • 12.08.2018. 13:56

Predsjednik Organizacije žena DNS-a Republike Srpske Slađana Ilić istakla je da žene imaju puno pravo da budu birane i izabrane za predstavnike organa vlasti, te da uvredljivi komentari Nebojše Vukanovića na račun žena očigledno imaju političku pozadinu.

Komentarišući stav kandidata SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića da nikada ne treba predati vlast u ruke, kako je naveo, neuravnoteženim ženama koje svojim "devijantnim ponašanjem mogu da ugroze Funkcionisanje Republike Srpske", Ilićeva je rekla Srni da da su prošla vremena kada je uloga žene bila svedena na minimum. 

"Žene svakodnevno pokazuju koliko su spremne da odgovore svim ulogama koje im nalaže savremeni način života", istakla je Ilićeva. 

Prema njenim riječima, Vukanovićev komentar na intervju Biljane Plavšić je krajnje neprimjeren, pun osuda i oštrih navoda. 

Vukanović je na svom blogu objavio tekst u kojem je naveo da nikada ne treba predati vlast u ruke "neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze Funkcionisanje Republike Srpske". 

On je ocijenio da nedavni intervju koji je dala nekadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić treba da bude opomena da, kako kaže, više nikada ne budemo slabi i naivni, i ne predamo vlast u ruke "neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze Funkcionisanje Srpske". 

U tekstu objavljenom na svom blogu Vukanović, koji je savjetnik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića, bloger i novinar, Plavšićevu je nazvao "zlom babom".