Izvršni komitet SNSD-a

Igor Radojičić kandidat za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim izborima

  • 03.06.2020. 19:15

Bez ikakve dileme Igor Radojič je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke. Podrška mu je stigla od još 9 političkih partija. Takav koalicioni sporazum obezbijediće 2/3 podrške građana i obezbijediti stabilan blok i u naredne, najmanje 4 godine, kaže Igor Radojičić.

"Govoreći o Banjaluci, imali smo 3 godine, ovo je četvrta vrlo intenzivnog razvoja, ovo su godine u kojima je razvoj bio najintenzivniji i pored izazova koje smo imali, poplava, protesta, i raznih drugih problema, grad je u svim segmentima rastao, ne mislim samo na infrastrukturu, već i na ulaganja", rekao je Igor radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Slična je situacija i u ostalim opštinama, izborne jedinice tri. Idemo na veliku pobjedu, jasan je i lider SNSD-a, Milorad Dodik. To se posebno odnosi na Banjaluku, jer je Igor Radojičić uradio ozbiljan posao, kaže Dodik.

"U svim opštinama gdje imamo gradonačelnike i načelnike, mi idemo na pobjede, gdje nemamo idemo na to da dobijemo gradonačelnike iz naše političke partije ne idemo na to gdje smo podijelili između kolaicionih partnera sad to ne činimo, ali uvažavamo da neki mogu da daju uporedo svoje kandidate", istakao je Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Kolacioni partneri na republičkom nivou na predstojećim izborima neće moći u koaliciju sa PDP-om i SDS-om, a neće to ni SNSD, kaže lider najveće stranke. Poručuje, takva saradnja izazvala je određene probleme. Problema nije bilo unutar SNSD-a, napominje Dodik, jedinstvo je sačuvano, što nije bio slučaj u mnogim partijama u Republici Srpskoj.