Odgovorio mu Dragan Lukač

Dragan Mektić tvrdi da nije rekao da MUP RS diluje drogu

  • 25.07.2018. 19:53

Dragan Mektić demantuje sam sebe kada kaže da nije rekao da vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske 'diluje drogu' uprkos tome što je sav ushićen upravo tako pričao, odgovara Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske na prozivke Ministra bezbjednosti BiH.

Dragan Mektić danas kaže da su mediji pogrešno prenijeli njegovu izjavu prije nekoliko dana i da stoji iza tvrdnje da MUP kontroliše tokove droge u Srpskoj. Mektić nije iznio nijedan dokaz, kaže Dragan Lukač.

"Iako smo svi smo mogli čuti i vidjeti nebulozne izjave takozvanog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, on danas u novoj verziji tvrdi da MUP Republike Srpske kontroliše tokove droge o čemu nije iznio ni najmanji dokaz. S toga ga još jednom zvanično pozivam da podnese prijavu, ali pošto Mektić zna da je lažno prijavljivanje krivično djelo onda on kaže da nema povjerenja u tužioce pa čeka oktobar da sve posmjenjuje i pozatvara", ističe Lukač.

Dragan Lukač kaže i da  je to samo još jedna od Mektićevih nebuloznih izjava koje javnost sluša četiri godine bez ikakvih rezultata.  Dragan Mektić tvrdi da za sve ima dokaze ali da ne želi da ih preda jer nema povjerenja u pravosudne institucije Republike Srpske. Poručuje da će o dokazima dan prije izbora. Danas ponavlja da su mediji pogrešno prenijeli njegovu izjavu u kojoj jasno kaže da vrh MUP-a Republike Srpske drži drogu.

"Nisam rekao 'diluje drogu' kako su većina medija prenijeli nego sam rekao da kontrolišu tokove droge u RS. I to sad ponavljam ponovo da se ti tokovi kontrolišu i da se bez kontrole ne bi mogli odvijati na ovakav način na koji se odvijaju u RS", izjavio je Mektić.

Zašto o dokazima neće prije izbora kaže da nema povjerenja te da će sve nerazriješene slučajeve sami riješiti. Sve poredi sa slučajem Davida Dragičevića, pa kaže, kada riješe taj slučaj, dostaviće dokaze. Dragan Lukač odgovara da prikrivanjem dokaza čini krivično djelo. Kaže i da ukoliko Mektić ne dostavi dokaze koji rasvjetljavaju slučaj Davida Dragičevića,  onda snosi punu krivičnu odgovornost i Savjet ministara, kaže Lukač, mora pokrenuti njegovu smjenu.

"Kada jedan ministar bezbjednosti ima saznanja o teškom krivičnom djelu i neće da dostavi te podatke tužilaštvu on sam prikriva i čini krivično djelo za koje mora odgovarati pred zakonom. Zato javno pozivam tužilaštvo da hitno sasluša Mektića u vezi sa njegovom izjavom u slučaju Davida Dragičevića s ciljem utvrđivanja istine", kaže Lukač.

Glavni zadatak Dragana Mektića je da izazove haos i nepovjerenje u institucije Republike Srpske, kaže  Staša Košarac. Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH poručuje Mektiću da preda dokaze, ali da ne vjeruje da će se to desiti, jer je njegov primarni zadatak izazivanje nestabilnosti u Srpskoj.  Dragan  Lukač poziva sve srpske patriote da traže hitnu ostavku Mektića na poziciji ministra bezbjednosti jer, kaže Lukač, svaki dan više na toj poziciji ide na štetu Srba sa nesagledivim posljedicama.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.