Socijalistička partija

Đokić: Ostvarićemo istorijski uspjeh u Zvorničkoj regiji

  • 22.08.2018. 20:04

Lider Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da je Zvornik, sa okolinom, regija u kojoj su socijalisti veoma dobro organizovani i da će SP u ovoj regiji i u ovoj izbornoj jedinici ostvariti istorijski rezultat.

Đokić je, nakon sjednice Regionalnog odbora SP-a u Zvorniku, rekao novinarima da će dva ključna kandidata, Vladimir Mijatović za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Jakov Galić za parlament BiH sigurno ostvariti odličan rezultat. 

Lider SP-a očekuje da će predstavnik socijalista sa ove regije u parlamentu BiH na najbolji način zastupati interese Republike Srpske i SP-a. 

"SP je stranka koja će svojom politikom širine, politikom umjerenosti i snagom koja je zasnovana, prije svega, na snažnim argumentima, koji su dio našeg programa, nastaviti da se bori za snažnu i stabilnu Republiku Srpsku, za njen ekonomski razvoj, za ekonomske reforme, za više radnih mjesta i za bolje životne uslove građana", naglasio je Đokić. 

On je istakao da su programski principi SP-a uvijek aktuelni, a odnose se na princip slobode i mira, sigurnosti, socijalne pravde, humanizma i humanističke vrijednosti, koji će ostati kao potreba i za buduće generacije. 

"Svjesni te naše socijalne pravde i humane usmjerenosti, odlučni smo da ovaj put u što široj komunikaciji zatražimo podršku od građana, da kao važan stub Republike Srpske nastavimo da je dalje politički i ekonomski razvijamo", istakao je Đokić. 

On je zahvalio potpredsjedniku Socijalističke partije Srbije Aleksandru Antiću, koji je prisustvovao sjednici Regionalnog odbora SP-a u Zvorniku, naglašavajući da je SPS učinio mnogo na stvaranju Republike Srpske, te da SP baštini tu politiku i dosljedno se bori za ideje koje obilježavaju rad socijalsita na ovim prostorima. 

Antić je naglasio da duboko vjeruje da su oktobarski izbori izuzetno značajni za Republiku Srpsku, jer se na njima čuva Srpska, ali i kreira njena budućnost. 

"Srpska mora da ima snažan pogled u budućnost koji će, prije svega, da se bazira na ekonomskom razvoju i prosperitetu za sve ljude u Srpskoj", rekao je Antić i dodao da upravo te ekonomske teme, ta socijalna pitanja moraju biti ključna oko kojih će se voditi polemika na ovim izborima. 

On je istakao da vjeruje da će kao rezultat takvog dijaloga sa građanima SP napraviti istorijski izborni rezultat koji će garantovati stabilnost i budućnost Republici Srpskoj. 

Antić je naglasio da su SPS i SP dvije bratske partije koje predstavljaju socijaliste sa obje strane Drine, dodavši da SPS snažno podržava SP na predstojećim izborima. 

"Duboko vjerujem da SP predstavlja faktor stabilnosti i faktor koji daje snažnu podršku Republici Srpskoj, ali i svakom građaninu Srpske sa stanovništa svih njegovih prava, socijalne podrške i onih socijalnih prava koja predstavljaju temeljna opredjeljenja socijalista", istakao je Antić. 

On je rekao da ima ogromno povjerenje u ljude koji vode SP u Republici Srpskoj, jer imaju lični i profesionalni integritet, kao i cijelu strukturu ličnosti koja zaslužuje povjerenje i narodnu podršku. 

"To su ljudi koji žive za Republiku Srpsku i koji su svoj radni vijek posvetili Srpskoj i njenim ljudima da žive u miru i slobodi", rekao je Antić. 

Funkcioner SP-a Jakov Galić naglasio je da SP nije imala bolju poziciju pred izbore kao što sada ima, jer je vode vrlo ozbiljni i kvalitetni ljudi, koji se bave politikom, ekonomijom i koji rade za prosperitet i stabilnost Republike Srpske. 

"Kadrovi SP-a na ovom prostoru riješeni su da se maksimalno posvete izborima i da ostvare najbolji izborni rezultat od postojanja ove partije do danas", rekao je Galić. 

Naglašavajući da SP ima izvanredan ekonomski program i ljude koji sve to mogu da iznesu u okolnostima u kojima se nalazi Republika Srpska, Galić je poručio da izazovi koji se nalaze pred Srpskom traže hrabre odgovore i da SP ima ljude koji mogu da se nose sa svim tim izazovima.