Direktor UKC RS

Đajić: Medicinski radnici pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije

  • 09.01.2021. 14:56

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da su zdravstveni radnici u Republici Srpskoj u proteklih 10 mjeseci borbe sa virusom korona pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije, čak i u trenucima kada su rizikovali svoje živote.

Nakon što je ovu zdravstvenu ustanovu predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, Đajić je naglasio da su oni u čije ime prima orden pokazali da su dorasli Hipokratovoj zakletvi i svemu što ona podrazumijeva.

– Na našu predanost pacijentu ne utiču nacionalnost, pol, vjera, društveni status ni političko uvjerenje, već su svi ravnopravni u našim ustanovama – poručio je Đajić u Banjaluci.

On je izrazio duboku zahvalnost predsjedniku Republike, što je, kako je naveo, prepoznala istinske heroje današnjice i odlikovala ih povodom Dana Republike.

Generalni direktor UKC-a naveo je da su svi stradalnici u pošasti pandemije, neko u većoj, neko u manjoj mjeri.

– Ovu borbu nismo mogli dobiti bez ljudskih žrtva i zato najiskrenije poštovanje iskazujem za svaki ljudski život koji je ova pandemije uzela, među kojima su i neke naše kolege. Zbog svih njih obećavam da ćemo nastaviti ovu borbu i da ćemo na kraju, siguran sam, biti pobjednici – istakao je Đajić.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Mućke (12+) (R)

    '''' Mućke (12+) (R)