Civilna zaštita

Demineri uklonili veću količinu eksplozivnih sredstava

  • 01.08.2019. 14:55

Demineri iz Republičke uprave Civilne zaštite proteklih dana uništili su i uklonili eksplozivna sredstva zaostala iz rata i neeksplodirana ubojita sredstva na Manjači, u Brodu, Ugljeviku, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Gradišci, Laktašima i Foči.

Na poligonu na Manjači uništena je veća količina prikupljenih eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata, dok su u Brodu uništena eksplozivna sredstva prikupljena prilikom čišćenja obodnog kanala. 

Na više lokacija u Ugljeviku i Bijeljini uklonjena su neeksplodirana ubojita sredstva, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite. 

Sa lokaliteta Hreša, Brus, Vidikovac, iz Dečanske ulice u Istočnom Sarajevu demineri su preuzeli i uklonili nekoliko neeksplodiranih ubojitih sredstava /TMM, PMR, tromblon/. 

Na području Gradiške u selu Krajišnik uništen je artiljerijski projektil kalibra 76 milimetara i uklonjen "PG 10". 

U mjestu Trn u opštini Laktaši pronađen je i uklonjen tromblon, kao i municija za pješadijsko naoružanje. 

Demineri su u opštini Foča, na lokalitetu Podražje, uklonili osam ručnih bombi i određenu količinu municije za pješadijsko naoružanje.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program