Derventa

Dejvis uz Dodika i Cvijanovićevu VIDEO

  • 10.09.2018. 21:01

U Derventi je u toku centralna tribina SNSD-a.

Uz kandidate SNSD-a za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i Milorada Dodika je i Taker Dejvis.

Dejvis je aktivista američkog predsjednika Donalda Trampa i jedan od šefova operacija u njegovoj kampanji u 2016. godine.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da ne dolazi u obzir nikakva priča o trećem entitetu, koji bi ugrozio Derventu jer je ova opština strateški važan dio Republike Srpske.

"Ovdje smo da se zahvalimo ljudima iz Dervente što su uporno bili sa nama na mnogim projektima koje smo završili, u mnogim našim pobjedama. Ovdje smo pobijedili sedam puta uzastopno i očekujemo da bude i osmi put", rekao je Dodik novinarima u Derventi, gdje je održana predizborna tribina SNSD-a. 

On je istakao da će kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske odbaciti bilo kakvu priču o realizaciji odluke "Sejdić-Finci" koja se odnosi na ukidanje prefiksa srpski. 

"Zalagaću se za Republiku Srpsku u skadu sa ustavnim pozicijama i Dejtonskim sporazumom. Odbaciću bilo kakvo ignorisanje interesa Republike, ali i uvažavaću prava svih drugih. Nikada neću dozvoliti da Srpska bude omalovažana i ponižavana", rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a. 

Kada je riječ o BiH, Dodik ističe da će interesi Republike Srpske biti na prvom mjestu, dodajući da će, ako bude dogovora na nivou BiH, poštovati stav samo ako nije na štetu Republike Srpske. 

"Cilj mi je da ojačamo političku i institucionalnu snagu srpskog naroda u BiH", poručio je Dodik. 

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SNSD nastavlja da radi za mir, stabilnost, prosperitet, jačanje institucija Republike Srpske i ekonomije, uz zaštitu nadležnosti Srpske. 

Ona je istakla da se SNSD zalaže za slogu i jedinstvo, te poručila da će pobijediti na predstojećim izborima. 

Nosilac liste kandidata SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice četiri Igor Žunić rekao je da je veličanstvena atmosfera u Derventi način da se zahvale Dodiku i Cvijanovićevoj. 

"Oni su uradili mnogo za Derventu i kada pobijede, građani znaju da će ova lokalna zajednica napredovati. Tako će biti i nakon ovih izbora", rekao je Žunić. 

Kandidat za narodnog poslanika iz ove izborne jedinice Vesna Jungić očekuje veliku pobjedu SNSD-a u Derventi i Republici Srpskoj. 

"Nemamo dilemu da je Derventa u porodici pobjednika. Derventa to pokazuje večeras. Idemo naprijed, složno do pobjede", poručila je Jungićeva. 

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Vojin Mitrović rekao je da veličanstvena atmosfera u Derventi garantuje pobjedu SNSD-a. 

Na večerašnjoj centralnoj tribini predstavili su se i drugi kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Tagovi:
  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.