Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Sa Kinom ostvarena saradnja u konkretnim projektima

  • 30.09.2019. 20:49

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je za Srpsku izuzetno važno što je sa Kinom ostvarila saradnju koja se ogleda u konkretnim projektima.

"Ono što predstavlja ulazak Kine na prostor Srpske jeste Termoelektrana `Stanari` za koju svi kažu da je projekat koji je preporodio taj kraj i učinio da zajedno sa Rudnikom zapošljavaju skoro 1.000 radnika, što daje novu dimenziju cijeloj toj regiji", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu gdje je večeras organizovan prijem povodom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Ono što je važno za Doboj, prema riječima Cvijanovićeve, jeste bolnica čija je izgradnja u toku, dogovori u vezi sa saobraćajnicama, odnosno podrška izgradnji auto-puta, te rekonstrukciji željeznice u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je pojasnila da je riječ o učešću Kine u jednom projektu koji podrazumijeva modernizaciju željezničkog sistema Srpske.

"Zadovoljni smo što se preko ovih projekata otvara prostor za buduću saradnju Republike Srpske i Kine", rekla je Cvijanovićeva i dodala da je Srpskoj veoma važno to što je uspostavila saradnju sa jednom ovako velikom i moćnom zemljom.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.