Sigurna u izbornu pobjedu

Cvijanović: Ciljevi koalicije - apsolutna pobjeda zajedničkih kandidata

  • 07.08.2018. 17:14

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas u Prijedoru da su ciljevi koalicije SNSD-DNS-SP apsolutna pobjeda zajedničkih kandidata za pojedinačne funkcije i dominanta pozicija ove koalicije u odnosu na suprotni blok, što je bio i do sada slučaj.

"Namjeravamo da idemo i korak dalje i mislimo da za to imamo sve pretpostavke jer smo na današnjem konstruktivnom sastanku koalicije konstatovali da smo do sada radili dobar politički posao", rekla je Cvijanovićeva nakon današeg koalicionog sastanka sa predstavnicima gradskih organizacija SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Ona je istakla da je ova koalicija uspjela da postigne sve zadate ciljeve na popravljanju ekonomske, finansijske i socijalne slike u Republici Srpskoj, te da su velike zasluge na strani ove koalicije očuvanje i jačanje institucija Republike Srpske.

"Republika Srpska je naš prioritetni zadatak, prioritetni politički cilj, bez institucija nema Republike i stoga smo uvijek bili na prvoj liniji odbrane i zaštite naših institucija, za razliku od onih koji su bili sa druge strane, i nažalost, ostali na toj strani, u borbi protiv svojih institucija", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je današnji sastanak potvrdio da SNSD-DNS-SP dobro funkcionišu, budući da je poslužio projektovanju zajedničkih ciljeva u narednom periodu.

Prema njenim riječima, ova koalicija je najdugovječnija na ovim prostorima, dokazana i testirana i odradila je dobar posao svuda gdje je bila zajedno.

"Sigurna sam u našu izbornu pobjedu i smatram da će Prijedor i cijela naša ova izborna jedinica biti ta koja će donijeti dobar rezultat, naš koalicioni rezultat, i dati doprinos upravo toj velikoj pobjedi za koju se spremamo", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik gradske organizacije DNS-a Milenko Đaković izjavio je da je na današnjem koalicionom sastanku dogovoreno da će se stranke zalagati za što bolji uspjeh na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Sve stranke će dati bezrezervu podršku zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović i za člana Predsjedništa BiH ispred Republike Srpske Milorada Dodika", istakao je Đaković.

On je dodao da se nada da će članovi svih stranaka poslušati svoje rukovodioce i da će kao koalicija ponovo slaviti pobjedu na ovim izborima.

"Ova koalicija je već duže vrijeme najstabilnija na Balkanu i mislim da ona treba da nastavi da vodi ovaj narod", naglasio je Đaković.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Saša Bursać ocijenio je da je ovo bio izuzetno kvalitetan sastanak gdje je dogovoreno da se i ovaj put ide do jače i snažnije pobjede. "Očekujemo do sada najbolje moguće rezultate za pojedinačne kandidate u Prijedoru", rekao je Bursać novinarima.

Predsjednik GO SP-a Ranko Kolar potvrdio je da je dogovorena bezrezervna podrška zajedničkim kandidatima.

"Vjerujemo da pobjeda nije uopšte upitna i da ćemo u oktobru dobiti predsjednicu Republike i člana Predsjedništva iz naše koalicije", rekao je Kolar.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.