Direktor Policije Republike Srpske

Ćulum: Nećemo potpisati sporazum

  • 12.12.2018. 17:11

Nećemo dati saglasnost na uvezivanje svog operativnog centra sa operativnim centrima policijskih agencija u BiH, odgovara danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Iz te institucije stigao je dopis entitetskim i kantonalnim MUP-ovima i Policiji Brčko Distrikta, kao i Republičkom javnom tužilaštvu, i Tužilaštvu BiH da potpišu Sporazum o korišćenju sistema radio veze između policijskih agencija BiH i analizi stanja bezbjednosti u BiH. 

Taj dopis je itekako digao prašinu, a većina zvaničnika na to gleda kao na ponovni pokušaj Direkcije da preotme nadležnost entiteta i pribavi sebi ingerencije koje joj po zakonu ne pripadaju. 

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum kaže da potpisivanje Sporazuma nije u njihovoj nadležnosti. 

"Mi imamo svoj sistem radio-komunikacija koji pokriva teritoriju Republike Srpske i mi imamo operativnu nadležnost. Ne postoji nikakav zakonski propis koji omogućava da Direkcija napravi takav sporazum sa drugim policijskim agencijama. Mi imamo saradnju i komunikaciju sa Direkcijom i to ćemo nastaviti u narednom periodu", istakao je direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum. 

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program