Alen Šeranić

"Cilj nije kažnjavanje, već poštovanje mjera"

  • 21.10.2020. 15:56

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić poručio je da uvođenje novih epidemioloških mjera nema za cilj da se neko kazni, već da se mjere poštuju.

"Što se tiče epidemiološke situacije, i danas je visok broj, trocifreni, 268 zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj. Banjaluka prednjači sa 121 zaraženim i upravo je banjalučki krizni štab danas zasjedao i donio određene mjere", izjavio je Šeranić u Stanarima.

On je podsjetio da je na osnovu podataka Instituta za javno zdravstvo o izvorima zaraze, Republički krizni štab juče donio i određene mjere, s obzirom da je ocijenjeno da različite vrste privatnih okupljanja predstavljaju najveći rizik od širenja zaraze, kao i posjete objektima gdje se izvodi muzika uživo.

Šeranić kaže da se obaveznom nošenju maski na otvorenom pristupilo nakon što je to bila preporuka u prethodna četiri mjeseca.

"S obzirom na pogoršanje situacije, jednostavno ne možemo više staviti teret na pojedinca i očekivati da će svakako da ispuni sve one zahtjeve koji su stavljeni pred njega", izjavio je Šeranić i naveo da je maska najjeftinija i najbolja zaštita.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.