Odgovorili im vatrogasci Šibenika

Žena i kćerka direktora Hrvatskih šuma nazvale vatrogasce i policajce nakazama

  • Izvor: Tanjug
  • 01.08.2024. 15:47

Nakon što su žena i kćer šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića pred kamerama RTL-a napale i brutalno izvrijeđale vatrogasce i pripadnike policije koji se danonoćno bore s vatrenom stihijom u Dalmaciji, oni su se oglasili na društvenim mrežama.

Dujićeva žena i kćer su ih optužile da ne rade svoj posao kako treba i nazvale ih “nakazama”. Snimak sa uvredama objavili su hrvatski mediji i postao je viralan na društvenim mrežama.

Vatrogasci – 193 su na svojoj Fejsbuk stranici stranici pokazati šta sve zapravo rade i napisali:

“Dobili smo titulu 'Nakaze'. Kad je već tako i kad je ta izjava dobila medijski prostor, pozivamo sve koleginice i kolege da pokažu šta 'Nakaze' rade i objave fotografiju sa #nakaze”, stoji u objavi na profilu Vatrogasci - 193.

Šef Hrvatskih šuma Nedeljko Dujić izvinio se zbog ponašanja žene i kćerke tvrdeći da su one bile u stanju šoka.

"Reakcija članova moje porodice dogodila se kad su bile u stanju velikog šoka i emocionalne iscrpljenosti nakon dvodnevne borbe s požarom u kojem je izgorio velik dio kako naše, tako i imovine naših susjeda. Vatra je uništavala sve pred sobom u naselju, ušla u naša dvorišta i došla do samih zidova naših kuća", naveo je Dujić, inače član HDZ-a.

Tvrdi da njegovoj porodici sigurno nije bila namjera da vrijeđa bilo koga, posebno ne hrvatske vatrogasce i policajce, koji brinu o sigurnosti imovine i stanovništva.                                  

"U ime svoje porodice, izvinjavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili. Hvala na razumijevanju", naveo je Dujić.

Slučaj je komentarisao ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekavši da će analizirati snimak i utvrditi da li ima elemenata protivpravnog ponašanja i shodno tome donijeti odluku o daljem postupanju i radnji iz svoje nadležnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: