Čeka se mišljenje u pisanoj formi

Vještaci odlučili: Kćerka Jelene Marjanović može da svjedoči

  • 14.06.2018. 12:08

Sedmogodišnja Jana Marjanović, ćerka ubijene pjevačice Jelene, procesno je sposobna i mogla bi da učestvuje u postupku - rezultat je vještačenja, nezvanično saznaju "Novosti".

To, praktično, znači da bi ona mogla da bude saslušana o tome šta se dešavalo 2. aprila 2016. kada je njena majka nestala na nasipu Crvenka u Borči, ali će o tome konačnu riječ dati Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je i zatražilo vještačenje.

U ovom trenutku nalaz sudskih vještaka, psihologa Ane Naiman i neuropsihijatra iz zatvorske bolnice pri CZ u Beogradu, još nije dostavljen nadležnom tužilaštvu. Čeka se njihovo mišljenje u pisanoj formi, kako bi se nadležni tužilac odlučio na sljedeći korak.

Sudski vještaci su u ponedeljak procjenjivali da li djevojčica može da bude saslušana u tužilaštvu, jer je bila sa ocem Zoranom, koji je osumnjičen za zločin, u trenutku nestanka i ubistva majke. U tom trenutku dijete je imalo samo pet godina.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića za teško ubistvo, ali je Viši sud vratio na dopunu. Naloženo je ispitivanje male Jane, ali i izvođenje još nekih dokaznih radnji. Saslušanje sada sedmogodišnje djevojčice zahtijevali su branioci njenog oca, advokati Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić.

Tužilaštvo je, u međuvremenu, utvrdilo i ko je vlasnik telefona sa kojim je Jelena posljednji put komucirala neposredno pred smrt, a razmenila je i nekoliko poruka. Otkriveno je da je riječ o doktorki iz Borče koja je liječila njenu majku.


Pored toga, sud je u rješenju o vraćanju optužnice na doradu, tražio i da se zahtijeva od nadležnih organa da se dostave kompletni policijski spisi i naredbe sudija za prethodni postupak tokom predistrage, a neposredno poslije pronalaženja tijela Jelene Marjanović (33).

Advokati odbrane su tokom istrage tvrdili da su im uskraćena dokumenta koja idu u prilog njihovom klijentu, odnosno dokazuju da Zoran Marjanović nije počinio zločin, koji mu se stavlja na teret. Oni osporavaju većinu navoda u optužnici.


RAZLIČITI NALAZI

Marjanoviću je nedavno ponovo produžen pritvor i to zbog uznemiravanja javnosti, ali i uticaja na svjedoke. On je optužen da se 2. aprila 2016. u jednom trenutku odvojio od ćerke Jane, koju je ostavio na nasipu, ubio Jelenu, a potom se vratio kod djeteta. U ovom trenutku glavni dokaz tužilaštva su tragovi blata na Marjanovićevim pantalonama za koje se tvrdi da je sličnog sastava kao iz kose mrtve pjevačice. Sa druge strane, prema nalazima drugih stručnjaka, gotovo je nemoguće da na Zoranovim pantalonama bude samo blato, ako je počinio zločin, a da nema i Jelenine krvi.
 

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.