Direktor Atlas grupe

Velika Britanija izručila Duška Kneževića Crnoj Gori

  • Izvor: SRNA
  • 30.04.2024. 12:19

Velika Britanija izručila je danas Crnoj Gori direktora Atlas grupe Duška Kneževića, koga Podgorica potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u privredi, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je ekstradicija državljana Crne Gore čiji su inicijali D.K. /65/ realizovana rano jutros posebnim letom na liniji London - Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti.

"D.K. se potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca", navode iz Uprave policije.

Ko je pokušao da uđe u prostorije koje koristi Duško Knežević

Ko je pokušao da uđe u prostorije koje koristi Duško Knežević

Еkstradicioni postupak sproveli su Uprava policije i Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore sa jedne strane, te Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije, uz podršku britanske Kancelarije oficira za vezu u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici sa druge strane.

Iz Uprave policije navode da će D.K. biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost.

Direktor Atlas grupe je u više slučajeva optužen da je prevario klijente Atlas banke i zloupotrijebio položaj u sadejstvu sa nižerangiranim službenicima.

Kneževiću je ranijim rješenjima određen pritvor.

Pratite nas i putem Vibera