Uhapšeno 30 osoba

Velika akcija širom Hrvatske, više desetina uhapšenih: Objavljeni detalji

  • Izvor: Indeks
  • 19.10.2022. 16:38

U Hrvatskoj je danas u akciji osječko-baranjske policije i Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (Uskok) uhapšeno tridesetak osumnjičenih, a kako prenose lokalni medji pozivajući se na nezvanična saznanja iz izvora bliskih istrazi, riječ je o tri organizovane kriminalne grupe koje su se bavile preprodajom droga i duvana.

Riječ je, nezvanično se saznaje, o grupama čiji su organizatori bili povezani, a djelovali su na području Hrvatske, ali i inostranstva, prenosi Index.

Akcija je sprovedena i u saradnji s osječkim Županijskim sudom, koji je izdao brojne naloge za pretres domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba, koje su u toku na više lokacija u Hrvatskoj, sapštio je sud u Osijeku.

Navode kako još nije poznato za koliko će osumnjičenih Uskok predložiti određivanje istražnog zatvora, što će se znati nakon što svi budu ispitani u tužilaštvu.

Uskok i osječko-baranjska policija ranije su potvrdili da su u toku hapšenja i pretresi domova i poslovnih prostora osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zloupotrebu droga. Tzv. hitne dokazne radnje, odnosno pretresi i prikupljanje dokaza, sprovode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-sremske i Požeško slavonske županije i Grada Zagreba.

Odnose se na više desetina osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile krivična djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja, kao i neovlašćene proizvodnje i prometa droga u sastavu zločinačkog udruženja, saopštio je Uskok.

Policija dodaje da u realizaciji akcije, koja je rezultat višemesečnog policijskog rada, učestvuje oko 150 službenika iz kriminalističke i obične policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.