Uprava policije Crne Gore

Otkriven "štek" stan, uhapšena dva lica

  • 28.07.2018. 20:46

Dvojica Podgoričana uhapšena su danas nakon što je policija pretresla stan u naselju Stari aerodrom koji je služio kao "štek" za smještaj osoba i predmeta za izvršenje teških krivičnih djela, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Uhapšeni su dvadesetjednogodišnjak čiji su inicijali L.B. i tridesetpetogodišnjak D.V. Oni su koristili stan za koji je postojala naredba da bude pretresen, navodi se u saopštenju. 

"U stanu su pronađena i oduzeta tri improvizovana eksplozivna kumulativna punjenja usmjerenog dejstva i velike razorne moći", navedeno je u saopštenju. 

Iz Uprave policije navode da je pronađena i improvizovana eksplozivna naprava, usmjerenog dejstva, sastavljena od eksplozivnog kumulativnog punjenja, koja je bila spremna za upotrebu. 

Policija je eksplozivnu napravu onesposobila na licu mjesta jer je postojala opasnost da se aktivira pomijeranjem. Prethodno su iz iz tog ulaza u zgradu evakuisani stanari. 

Prilikom pretresa pronađeni su i ručna bomba, detonatorska kapisla, 25 kutija sa po 25 komada pištoljske municije kalibra devet milimetara, okvir pištolja sa 13 komada municije, kalibra devet mililmetara. 

Od uhapšenih su oduzeta dva putnička motorna vozila i sredstva za komunikaciju, a oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. 

Još pročitajte: Deaktivirana eksplozivna naprava u stanu Podgoričanina

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.