Crna Gora

Uklonjena zaštitna ograda na Cetinju, policija i građani na trgu

  • 04.09.2021. 13:45

Građani su na Cetinju uklonili zaštitnu ogradu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira. Okupljanja i protesti, kako javlja naš reporter već su počeli.

Cetinjani od jutros negoduju zbog ograda koje su postavljene oko Cetinjskog manastira.

Iz Uprave policije Crne Gore Vijestima je rečeno da je grupa građana pokušala da prođe kroz zaštitnu odgradu postavljenu ispred Cetinjskog manastira.

Kako su naveli, brzom reakcijom uspostavljena je kontrola.

Prilično uzavrelu situaciju podgrijavaju tzv. sveštenici NVO "Crnogorske pravoslavne crkve" koji od demonstranata zahtijevaju da, "spriječe ulazak u Cetinje bilo koga u vremenu od 20 - 21 čas".

Za sada nema naznaka da će biti organizovanog okupljanja građana koji žele da proslave ustoličenje vladike Joanikija iako je, prema nezvaničnim informacijama, prema Cetinju krenulo više hiljada građana iz cijele Crne Gore.

Na trgu kordon policije obezbjeđuje javni red i mir.

Zaštitne ograde postavljene su na Dvorskom trgu, ali i u okolnim ulicima koje vode ka Cetinjskom manastiru, dan uoči ustoličenja mitropolita Joanikija.

Pojačano je i prisustvo policije u okolini Cetinjskog manastira.

Najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, sutra će biti angažovano na očuvanju javnog reda i mira na Cetinju.

Tagovi: