Zagreb

Traže ostavku Plenkovića nakon hapšenja njegove bivše ministarke

  • Izvor: Indeks
  • 10.11.2021. 15:57

Nikola Grmoja iz Mosta kaže da bi ostavka premijera Hrvatske Andreja Plenkovića bila jedina normalna reakcija nakon hapšenja Gabrijele Žalac.

"Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon što mu je Evropska kancelarija javnog tužioca uhapsila ministarku i članicu predsjedništva HDZ-a i to zbog muljaža s evropskim fondovima. Koliki su milioni evra ovjereni kao ispravni pod dirigentskom palicom ministrice Žalac?" piše Grmoja i dodaje:

"Prije ostavke da barem malo spasi obraz Hrvatske pred evropskim institucijama, Vlada RH treba hitno razriješiti člana HDZ-a i direktora SAFU-a jer će ovo hapšenje imati ogromne posljedice na sistem kontrole i upravljanja jer takav čin dolazi od najviše pozicionirane osobe u tom sistemu".

"Postavlja se i pitanje šta je radilo tijelo za ovjeravanje Ministarstvo finansija, je li i kada ovaj izdatak za plaćeni softver ovjerilo kao ispravan i tražilo povrat kroz izjavu o izdacima, a ako nije, jesu li nešto znali, ako jesu zašto nisu isto prijavili nadležnim institucijama na postupanje? Pitanje za milion dolara je što je radila Zlata Hrvoj Šipek i DORH?" dodaje on, prenosi "Index.hr".

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)