Hrvatska

Teška nesreća: Dva mladića smrtno stradala, četvorica povrijeđena

  • Izvor: Indeks
  • 14.02.2022. 14:55

Dvije osobe su poginule, a četiri su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju naveče dogodila državnoj cesti D-7 kod Đakova, saopštila je osječko-baranjska policija.

Policija je danas objavila detalje.

"Juče, 13. februara, oko 19,40 sati, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je automobilom i kretao se županijskom cestom ŽC-4292 iz smjera mjesta Dragotin u smjeru Đakova. Dolaskom do križanja s državnom cestom D7 (đakovačka obilaznica), koja je saobraćajnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 23-godišnjak nije zaustavio automobil na znak Stop te je nastavio kretanje kroz raskrsnicu bez zaustavljanja.

U tom trenutku cestom s prednošću prolaza kretao se automobil iz smjera Piškorevaca u smjeru Osijeka, kojim je upravljao 19-godišnjak te svojim prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu vozila 23-godišnjaka, nakon čega su oba vozila nastavila nekontrolisano kretanje i udarila u automobil koji se zaustavio na znaku Stop.

U saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali 23-godišnjak i 18-godišnjak, 23-godišnjak je zadobio povrede opasne po život, 19-godišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, dok su dva 20-godišnjaka i jedan 21-godišnjak lako tjelesno povrijeđeni.

Na mjesto saobraćajne nesreće pomoć povrijeđenima pružili su radnici Hitne medicinske pomoći Đakovo i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasno društva iz Đakova. Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavili su policijski službenici Policijske stanice Đakovo. Kriminalističko istraživanje ove teške saobraćajne nesreće se nastavlja", objavila je policija.