Hrvatska

Spasioci obišli 84 sela, nije bilo ljudi pod ruševinama

  • 30.12.2020. 08:54

Pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja /HGSS/ tokom protekle noći obišli su 84 sela i zaseoka na potresom pogođenom području u Hrvatskoj i nigdje nisu zatekli ljude pod ruševinama ili one koji trebaju hitnu pomoć, rekao je načelnik ove službe Josip Granić.

- Zatekli smo ljude napolju, nigdje nije zatečen neko pod ruševinama ili da treba hitnu pomoć. Imali smo, doduše, dvije osobe s lomovima ruku, koje smo zbrinuli i predali hitnoj medicinskoj pomoći - rekao je Granić jutros.

On je istakao da je jutros napravljena smjena i da se na teren šalje stotinjak pripadnika HGSS-a u dalji obilazak sela.

- U proteklom obilasku smo uvidjeli mjesta gdje treba dostaviti hranu, pelene, deke, na te tačke šaljemo ljude da ih dostave, u koordinaciji sa Štabom civilne zaštite vidjećemo šta je dalje potrebno - rekao je Granić.

Hrvatsku je juče pogodio snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometara od Petrinje.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film