Premijer Crne Gore

Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

  • Izvor: Agencije
  • 09.05.2024. 15:42

Crna Gora će u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, potvrdio je danas premijer Milojko Spajić u Skupštini.

Spajić je to rekao u okviru "premijerskog sata" u odgovoru na pitanje lidera opozicione Bošnjačke stranke Еrvina Ibrahimovića da li će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici.

Spajić je rekao da nema ništa protiv rezolucije.

"Zašto to govorim – mi smo se obavezali da ćemo voditi proevropsku politiku. Ja razumijem da je nekome u interesu da se digne tenzija sa Srbijom. Nama kao državi to nije interes. 40 i nešto posto turista koji dolaze u Crnu Goru su etnički Srbi. Ti ljudi će definitivno imati konsekvence. Vi ne brinete o turizmu", kazao je Spajić, prenosi Tanjug.

Cvijanović: Rezolucija o Srebrenici trik zbog sukoba u Gazi

Cvijanović: Rezolucija o Srebrenici trik zbog sukoba u Gazi

Dodaje da je Crna Gora nezavisna država i da ima svoju politiku ali da ima razumijevanja za stav Srbije, samoproglašenog Kosova, BiH i Sjeverne Makedonije.

"Želimo partnerske odnose a ne da se fajtamo sa njima. Ne želimo da stajemo na stranu bilo koga, ne želimo da izgleda da smo stali na stranu BiH protiv Srbije. Oni imaju svoje probleme, a ne želimo da ih svađamo. Mi želimo da spustimo tenzije", kazao je Spajić.

Cilj je, kazao je, da Crna Gora bude pomiritelj - Švajcarska Balkana, Singapur Еvrope.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.