Marko Đurić

Priština da se u dijalogu sa Beogradom okrene kompromisu

  • 04.07.2018. 11:37

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas Prištinu da se u dijalogu s Beogradom okrene kompromisu, istakavši da Albanci bez razgovora sa Beogradom ne mogu ništa osim da "svom narodu prodaju maglu".

"Bolje je da se i oni okrenu kompromisu jer sam uveren da je i njima potreban. Daleko od toga da tamo cvetaju ruže", rekao je Đurić. 

On je naveo za televiziju "Pink" da to (postizanje kompromisa) neće biti lako, posebno, kako je naglasio, imajući u vidu i izjave iz Prištine koje su "prilično nerealne". 

"Naš interes je da bez obzira na zapaljivu retoriku idemo putem razgovora i tražimo rešenje. Tu je i međunarodna zajednica pa da se borimo zajednički, ali ponavljam to je jako težak zadatak", rekao je Đurić. 

On je izjavio da je siguran da dio međunarodne zajednice "užasno nervira" to što Srbija radi na tome da neke zemlje povuku priznanje samoproglašenog Kosova. 

Đurić je dodao da će Beograd to nastaviti da radi jer time pokazuje da ništa nije riješeno u vezi sa Kosovom i Metohijom.