MUP Crne Gore

Požari u Crnoj Gori stavljeni pod kontrolu

  • Izvor: Agencije
  • 13.08.2024. 17:21

Požari na području Podgorice, Zete i Tuzi stavljeni su pod kontrolu, domaćinstva i infrastruktura nisu ugroženi, a Služba zaštite i spasavanja prati situaciju kako bi se spriječilo njihovo reaktiviranje usljed vjetra koji je i dalje prisutan, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Crne Gore.

Iz MUP-a su naveli da je izvršeno izviđanje na području centralne regije Crne Gore, te uočeno nekoliko manjih požara koji ne ugrožavaju domaćinstva i objekte od značaja.

Navedeno je da je najozbiljnija situacija bila na području opštine Plužine, ali je požar lokalizovan pravovremenim angažovanjem plužinske Službe zaštite i spasavanja, te koordinisanom akcijom Direktorata za zaštitu i spasavanje i Vojske Crne Gore.

Služba zaštite i spasavanja Plužine je nastavila da prati situaciju na ovom požarištu.

Imajući u vidu da je većina navedenih požara rezultat ljudskog faktora, nebrige ili namjernog podmetanja, MUP poziva građane da, ukoliko primijete navedene radnje, to odmah prijave na broj 112 ili 122.

“Podsjećamo javnost da je zabranjeno paljenje vatre, kao i korištenje pirotehničkih sredstava, posebno u uslovima povećane požarne aktivnosti”, naglasili su iz MUP-a.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: