Crna Gora

Policija širom Podgorice: Teško je reći šta će da se dogodi

  • Izvor: B92
  • 04.02.2022. 13:08

U Podgorici će danas biti održane dvije vanredne sjednice Skupštine Crne Gore.

Na njima će poslanici odvojeno odlučivati najprije o skraćenju mandata parlamentu, što je predložila vlada, a potom i o nepovjerenju aktuelnoj izvršnoj vlasti, što je pokrenula opozicija i koalicija Crno na bijelo Dritana Abazovića.

Skupština Crne Gore konstituisana je 23. septembra 2020. godine, nakon što tri izborne liste dotašnje opozicije formirale parlamentarnu većinu i prvi poslije 30 godina preuzeli vlast od Demokratske partije socijalista čiji je lider aktuelni predsjednik države Milo Đukanović.

Vlada smatra da je složena politička situacija u Crnoj Gori kulminirala najavom potpredsjednika vlade zaduženog za koordinaciju bezbjednosnih službi Abazovića o formiranju manjinske vlade u kojoj ne bi bili Demokratski front i DPS. Prijedlog da se glasa o nepovjerenju vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na bijelo, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić odbio da potpiše interpelacije izglasane ministrima spoljnih poslova, poljoprivrede i prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Potpisnici ove inicijative smatraju da su politička kriza, neadekvatna saradnja zakonodavne i izvršne vlasti, neusaglašavanje zakonske regulative sa zakonskom regulativom EU, kao i neaktivnost pojedinih ministara doveli do usporavanja evropskih integracija, prenijela je, između ostalog, agencija Mina.

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program