Doček patrijarha

Počelo okupljanje ispred Hrama u Podgorici

  • Izvor: Agencije
  • 04.09.2021. 17:36

Ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gdje će od 18 sati biti upriličen doček patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija, a uoči ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, građani se već okupljaju.

Partijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije i mitropolit crnogorsko primorski Joanikije stigli su ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici a dočekao ih je veliki broj građana. Oni su dočekani uz aplauz i skandiranje "Ne damo svetinje".

Doček partijarhu SPC Porfiriju upriličen je uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, na Cetinju. Građani su u Podgoricu došli iz svih krajeva Crne Gore i još pristižu. Okupljeni nose trobojke i zastave crkve.

Na skupu ispred hrama su i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministri u Vladi Milojko Spajić, Jakov Milatović, Mladen Bojanić, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović, te predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović...

Ulica koja vodi ka hramu je blokirana, javlja RTCG.

Građani koji su Bulevarom Srđana Aleksića i Crnogorskih serdara pješke u koloni krenuli ka hramu blokirali su saobraćaj i stvorili gužve krećući se kolovoznom trakom i prolazeći na crveno svjetlo, a njih je pratilo vozilo policije koje je bilo na kraju kolone.

Kako je najavljeno iz MCP nakon velike večernje službe danas od 18 sati na platou ispred Hrama biće održan bogat kulturno umjetnički program povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog. Najavili su i dolazak vjernika iz svih krajeva Crne Gore.

Ustoličenje Joanikija najavljeno je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru, uz prisustvo drugih arhijereja SPC na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

On je stigao danas oko 13.30 sati u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori, što je njegov prvi dolazak otkako je izabran za patrijarha SPC.


(Foto: RTCG.me)
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.