Prvi put u ovoj zemlji

Papa Franjo doputovao u Sjevernu Makedoniju

  • 07.05.2019. 10:40

Papa Franjo doputovao je danas u Skoplje, u svoju prvu posjetu Sjevernoj Makedoniji, u pokušaju da ohrabri napore ove zemlje da se integriše u evropske institucije, prenio je AP.

Njegov dolazak uslijedio je poslije rješavanja višedecenijskog spora sa Grčkom povodom imena ove zemlje i izbora proevropski orijentisanog predsjednika. 

Papa Franjo je po dolasku na skopski aerodrom automobilom otišao na razgovor sa odlazećim predsjednikom Đorđem Ivanovim. 

Predviđeno je da se papa obrati državnim zvaničnicima i pomoli se u memorijalnom centru posvećenom Majci Terezi. 

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Viktor Dimovski rekao je juče novinarima da je papina posjeta istorijska i da dolazi u ključnom trenutku, kada država želi da uđe u EU i NATO.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.