Istraga u toku

Oglasilo se Ministarstvo odbrane nakon pada letjelice u Zagrebu

  • Izvor: SRNA
  • 11.03.2022. 10:24

Ministarstvo odbrane Hrvatske sprovodi istražne radnje u vezi sa padom objekta iz vazduha u Zagrebu, a gradonačelnik Tomislav Tomašević ističe da je riječ o velikoj letjelici i da ima više fragmenata na nekoliko lokacija.

"Treba da pričekamo službene informacije. Ključno je da zasad nema nikakvih informacija o eksplozivnim napravama niti o kakvoj namjeri", rekao je Tomašević.

On je naveo da je sreća u nesreći da niko nije stradao, prenosi N1.

"Nadležno ministarstvo će se uskoro obratiti javnosti, Državno tužilaštvo radi uviđaj", rekao je Tomašević i dodao da će saobraćaj biti otežan sve dok se ne završi uviđaj.

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić rekao je da ovo ministarstvo sprovodi istražne radnje u vezi sa padom objekta iz vazduha u Zagrebu.

Predsjednik Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjednost u Hrvatskom saboru Siniša Hajdaš Dončić napisao je na "Tviteru" da je zatražio da se hitno izjasne bezbjednosne službe u vezi sa jučerašnjim padom letjelice u zemlji koja je članica NATO-a.

Bivši šef Kancelarije za hitne situacije grada Zagreba Pavle Kalinić rekao je da je riječ o bespilotnoj letjelici iz sovjetskog doba "Tu-141", iako se to ne može uzeti sa stopostotnom sigurnošću.

Kalinić je upitao koliko je Hrvatska vojska nepripremljena kada se nešto ovakvo moglo dogoditi.

"Juče sam saznao da vojni rok u Hrvatskoj nije ukinut, nego zamrznut, a vidim i da je naša protivvazduhoplovna odbrana isto zamrznuta. Tako da je dron zalutao, došao do Zagreba, niko ga nije vidio. Tek lijepo kad je pljusnuo, onda je policija intervenisala na poziv građana. Prema tome, to pokazuje u kojem je katastrofalnom stanju ono što se naziva Hrvatska vojska", rekao je Kalinić.

On smatra da je velika sreća u ovoj nesreći da nema mrtvih niti povrijeđenih.

Izvori portala "Indeks" navode da se, prema dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tokom uviđaja, na zagrebačkom Jarunu srušila bespilotna letjelica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da policija sprovodi uviđaj nakon pada objekta iz vazduha na zagrebačkom Jarunu, gdje su pronađeni krater i dva padobrana.

Zagrebačka policija sinoć nakon 23.00 časa dobila je više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha. 


Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.