Hrvatska

MORH se oglasio: Šta su vojska i raketni sistem radili na Mljetu?

  • Izvor: Agencije
  • 18.02.2022. 13:36

Na Mljet je juče stigao desantni brod minopolagač Krka i na ostrvo, kako su ispričali mještani za "Morski.hr", dostavio poprilično puno vojne opreme i osoblja.

Kako je objavio taj portal, na ostrvo na kojem se nalazi radarska stanica ljudstvo i oprema inače stižu civilnim trajektom, a rijetko vojnim brodovima. 

Sada se o svemu oglasio i MORH. 

Saopštenje Ministarstva odbrane u vezi sa aktivnostima Hrvatske vojske na ostrvu Mljet prenosimo u cjelosti.

"Izvještavamo Vas kako je u četvrtak, 17. veljače 2022., desantni brod minopolagač Krka upućen na redovnu aktivnost popune vodom stanice obalnog motrenja Mljet. U skladu s planovima obuke u sklopu navedene aktivnosti proveden je i obilazak paljbenog položaja na Mljetu.

Paljbeni položaji mobilnih obalnih lansera nalaze se na više lokacija širom obale i ostrva. Oni se redovno obilaze te se kroz vježbe provjeravaju fizički pristupi do paljbenih položaja. Obilasci se najčešće provode u okviru aktivnosti popune vodom stanica obalnog motrenja na ostrvima u cilju racionalizacije troškova.

Sva vojna sredstva, nakon vježbe, vraćena su u matične kasarne. Napominjemo da su na mobilni obalni lanser bila ukrcana četiri kontejnera bez raketa", saopšteno je iz Ministarstva.


(Foto: Morski.hr)

Tagovi: