Mitropolit Amfilohije: Vlast sprečava obnovu svetinja

  • 13.06.2020. 21:21

Njegovo visokopreosveštenstvo mitroplit crnogorsko-primorski Amfilohije zamolio je vlast u Crnoj Gori da daju dozvole za svetinje koje je sagradila ili ih trenutno gradi Mitropolija.

Mitropolit je posjetio Manastir Svetog arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci kod Tivta i obišao novosagrađenu krstionicu poznatu kao Suza Njegoševa za koju vjernici strahuju da bi mogla biti srušena kao što je manastirski konak u Ulcinju.

Mitropolit je napomenuo da su prethodnih decenija nebrojeno puta tražili dozvolu za obnovu mnogih manastira, među kojima je Miholjska prevlaka, Prečista krajinska, kao i za vraćanje Njegoševe kapele na Lovćenu, ali da je odgovor uvijek ćutanje izvršnih vlasti.

"Evo opet i sa ovog mjesta molim ih da nam daju dozvolu koju tražimo već 20 godina za obnovu ove svetinje, koju su uništili okupatori. Mi moramo da obnavljamo, jer kultura nisu ruševine, ona se obnavlja tamo gdje se molitva obnavlja", rekao je vladika.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?