"Generalni sekretar ne odlučuje ni o čemu"

Milanović: NATO radi ono što mu Pentagon kaže, tu nema demokratije

  • 19.06.2024. 22:20

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da NATO radi ono što mu Pentagon kaže i da u ovoj međunarodnoj vojno-političkoj organizaciji nema demokratije.

"Generalni sekretar NATO-a ne odlučuje ni o čemu, već radi ono što Pentagon kaže, a Pentagon i Amerikanci su naši protektori. Nema tu nikakve demokratije", rekao je Milanović.

On je naveo da je protiv isporuka za rat u Ukrajini koje organizuje NATO.

"NATO direktno, logistički, špediterski organizuje isporuke za rat u Ukrajini. Protiv sam toga, dok sam uvijek bio i uvijek ću biti za isporuku humanitarne pomoći", rekao je Milanović za HRT.

On je istakao da sada postaje potpuno jasno da se rat na ovakav način ne može dobiti.

"Rat se ne može nikako dobiti bez nuklearne eskalacije", rekao je Milanović.

Podsjetivši da su američki predsjednički izbori u novembru, Milanović je ukazao da se sve radi s ciljem pomoći aktuelnom predsjedniku.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Еmisija: Priča se

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program