Predsjednik Hrvatske

Milanović: Letjelica teška šest tona došla iz Ukrajine, ozbiljan incident

  • Izvor: Indeks
  • 11.03.2022. 12:25

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti zbog pada bespilotne letjelice u Zagrebu, rekavši da je u pitanju ozbiljan incident.

"Znamo kakav je objekt doletio. Dojavu nismo nikakvu dobili. Objekt je letio iznad Mađarske preko 40 minuta, u hrvatskom prostoru letio je manje od sedam minuta i srušio se na područje Jarun, srećom bez žrtava. Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo. Istraga je u toku, sve detalje želimo utvrditi", rekao je Milanović.

On je pozivao građane Hrvatske da budu mirni jer, kako je naveo, ovakve stvari se u sukobima ovakve vrste mogu dogoditi. 

„Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske, to je prvi i drugi utisak. Određene proceduralne stvari moramo preispitati i utvrditi kako je moguće da je do ovog došlo a da letjelica veličine aviona nije srušena na putu od Ukrajine do Zagreba", rekao je.

"Gledamo što se događa u Ukrajini, ali o ovom događaju, kad je u šire središte grada veličine gotovo milion ljudi pala letjelica teška šest tona, nisam vidio da je izvijestio bilo ko na CNN-u, BBC-ju i Al Jazeeri... Kao da je pala kiša, a ne, srećom, nenaoružana bomba", rekao je.

On je upitao kako je moguće da jedna nesofisticirana letjelica provede više od sat vremena iznad članice NATO-a i da niko to ne primjećuje.

„Uključene su vojne službe u istragu. Kako stvari zasad stoje, letjelica je doletjela iz prostora Ukrajine, srušila se iznad Zagreba kad je nestala bez goriva", rekao je Milanović, prenio je Index.hr.

Podsjetimo, sinoć oko 23 sati na zagrebački Jarun pala je bespilotna letjelica ruske proizvodnje.