Velika Barna

Kamion usmrtio ženu, vozač prethodno otkupio mlijeko od nje

  • Izvor: 24sata.hr
  • 17.12.2021. 11:43

U četvrtak, oko 13.40 sati u Velikoj Barni, u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 110, na makadamu koji se spaja na županijski put 3094 došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna žena.

58-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu jedne pravne osobe, a koje je namijenjeno za prevoz i skupljanje mlijeka. Vozač je na nekategorisanom - makadam putu obavljao skupljanje mlijeka od građana, prenosi "24sata.hr".

"Nakon što je preuzeo mlijeko od 68-godišnjakinje, sjeo je u vozilo te krenuo naprijed, a da se prethodno nije uvjerio da radnju može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju, usljed čega je prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u navedenu 68-godišnju pješakinju, a koja je ispred sebe gurala ručna kolica za prevoz mlijeka te nepropisno prelazila put", saopšteno je iz policije.

Nesretna žena  je vozilom hitne medicinske pomoći prevezna u Dom zdravlja u Grubišnom Polju gdje je od zadobijenih povreda preminula.

Po nalogu dežurne zamjenice Opštinskog državnog tužilaštva u Bjelovaru, tijelo pješakinje je prevezeno u Opštu bolnicu Virovitica radi obdukcije. Vozač nije bio pod uticajem alkohola. 

Tagovi: