Lika

Hrvatska: Učenik prijetio da će donijeti pištolj u školu

  • Izvor: Srpskainfo
  • 16.06.2024. 08:38

Učenik jedne osnovne škole u ​​Lici u Hrvatskoj, najavio je da će u poned‌jeljak u školu doći s vatrenim oružjem i spiskom, prenijeli su hrvatski mediji.

Kako navode, on je to uradio jer nije bio zadovoljan ocjenom.

Roditelji su zabrinuti za bezbjednost svoje d‌jece

U školi tvrde da su o slučaju obavijestili nadležne i stručne službe i sve prijavili policiji.

– Jako smo zabrinuti. Moje dijete ne želi da ide u školu. Već se plaši, a sada se još više plaši da će ga neko ubiti – rekla je majka jednog učenika.

Direktorka tvrdi da je intervjuisan učenik koji je izrekao prijetnju, kao i njegov roditelj.

– Nastavnik je pismenim putem obavijestio ostale roditelje da se preduzimaju sve neophodne radnje, da nema razloga za zabrinutost i da će škola nastaviti da brine o bezbjednosti učenika. Roditelji učenika naše škole će biti obavješteni blagovremeno o svim potrebnim informacijama – rekla je direktorka.

“Učenik neće doći u poned‌jeljak”

Majka učenika ističe da se „osjećaju bespomoćno jer je i ranije bilo ružnih situacija.

– Očekujem da se sistem više pomjera i škola kao škola da se malo više kreće oko d‌ječije zaštite, jer ovo prelazi sve granice ponašanja, a svi ćutimo, svi se zataškavamo, a ne znam zašto – rekla je ona.

Direktorka je saopštila da učenik koji je izrekao prijetnju neće doći u školu u poned‌jeljak, i istakla da će u konsultaciji sa stručnim službama odlučiti koji su naredni koraci, prenosi Indeks.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.