Vaskršnja liturgija

Hramovi puni pravoslavnih vjernika u Dalmaciji i Krajini

  • Izvor: SRNA
  • 16.04.2023. 13:31

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije služio je vaskršnju liturgiju u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu.

Na Svetoj liturgiji pročitana je poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.

Episkop Sergije se po završetku svete arhijerejske liturgije obratio okupljenima čestitajući im praznik nad praznicima Vaskrsenje Gospodnje.

Vaskrs je svečano i molitveno dočekan i u Hramu Svetog Save u Drvaru u kojem se okupio veliki broj pravoslavnih vjernika.

Vaskršnje liturgije služene su i u Livnu, Bosanskom Grahovu u selu Crni Lug, Glamoču i Ključu.

Vaskršnja liturgija čime je počelo obilježavanje najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa služena je i u hramovima širom Dalmacije.

Najsvečanije je bilo u Hramu Svetog Nikolaja u Vrlici, gdje se okupio veliki broj vjernika koji vaskršnje praznike provode u rodnoj grudi.

Vaskrs je dočekan i u pravislavnim hramovima u Benkovcu, Kninu u Hramu Svetog Georgija i Pokrova Presvete Bogorodice, u Imotskom u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, Kistanju, Obrovcu, Pađenima, Šibeniku i Splitu. 

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)