Marko Milačić

"Glasanje za rezoluciju u Srebrenici jedna od najsramnijih odluka u modernoj istoriji Crne Gore"

  • Izvor: SRNA
  • 23.05.2024. 17:52

Vlada Crne Gore je glasanjem za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN urušila ugled zemlje i otvoreno izdala veliki dio vlastitog naroda, poručio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Ovaj čin predstavlja jednu od najsramnijih epizoda u modernoj političkoj istoriji Crne Gore. Svojim glasom Vlada je pokazala potpuni nedostatak poštovanja prema velikom dijelu svojih građana ali, suštinski, i države Crne Gore, označivši početak dodatne polarizacije društva", naveo je Milačić u pisanoj izjavi.

On je istakao da direktna odgovornost za sve posljedice koje uslijede nakon ove odluke na unutrašnjem i regionalnom planu leži na Vladi Crne Gore.

Vučić ogrnuo zastavu Srbije pa poručio: Da vidim tog junaka koji će da mi je uzme!

Vučić ogrnuo zastavu Srbije pa poručio: Da vidim tog junaka koji će da mi je uzme!

"Ovaj potez ne može i ne smije proći bez odgovarajuće reakcije srpskog naroda u Crnoj Gori", naveo je Milačić.

Milačić je pozvao sve činioce u okviru srpskog društveno-političkog korpusa da se odlučno odrede prema ovom sramnom postupku Vlade Crne Gore, kojim je nanesena ogromna šteta srpskom narodu u Crnoj Gori.

"Sada je trenutak da pokažemo jedinstvo i odbranimo elementarne vrijednosti, dostojanstvo i integritet", zaključuje Milačić.

Generalna skupština UN danas je usvojila nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači Njemačka i Ruanda.

Ovo je spisak lica koja su živa, a upisana kao žrtve u Srebrenici

Ovo je spisak lica koja su živa, a upisana kao žrtve u Srebrenici

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, na čijem čelu je bio vodeći izraelski istoričar i stručnjak za Holokaust Gideon Grajf, zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici niti na bilo kom drugom mjestu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Film: Protiv divljine (12+) (R)

    '' Film: Protiv divljine (12+) (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.