Nastava obustavljena, policija na terenu

Evakuisano više škola u Crnoj Gori zbog dojava o bombama

  • Izvor: cdm.me
  • 27.04.2022. 08:55

Zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama u školama širom Crne Gore Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donelo je odluku da se danas prekine nastava u svim školama u Crnoj Gori.

Više škola širom Crne Gore jutros je evakuisano zbog dojava o bombama.

Škole širom zemlje navodno su danas dobile prijeteći mejl sljedeće sadržine: "Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi. Uvijek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Čitav grad će krvariti", prenosi Cdm.me.

Televiziji Vijesti je nezvanično rečeno iz policije da su njihovi službenici na terenu.

Đaci iz nekih podgoričkih škola, OŠ “Blažo Jokov Orlandić” u Baru, “Kekec” u Sutomoru, u Kotoru OŠ “Savo Ilić” i Gimnazije Kotor, nekoliko škola u Nikšiću i na Cetinju, zatim u Beranama i Danilovgradu su evakuisani. Dojava o bombi zatvorila je danas i vrtić u Mojkovcu. Iz Uprave policije su kratko kazali da su sve raspoložive ekipe na terenu.

Iz Osnovne školi „Blažo Jokov Orlandić“, učenici su jutros vraćeni kući. Dojava o bombi stigla je i u OŠ “Kekec” u Sutomoru.

Zbog dojave o bombi u osnovnim školama “Miilija Nikčević”, “Olga Golović” i “Braća Ribar” u Nikšiću evakuisani su đaci.

Takođe zbog dojave o postavljenoj bombi, kako je javila Antena M, vrtić “Jevrosima Jevra Rabrenović” u Mojkovcu jutros je zatvoren. Roditelji dece koja pohađaju vrtić u Mojkovcu, o navodno postavljenoj bombi obaviješteni su putem Viber grupa, prenosi Cdm.me.

Djeca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje.

Da podsjetimo, 1. aprila su takođe mnoge škole u Crnoj Gori dobile mejlove slične sadržine.