Rijeka

Detalji ubistva žene u kafiću: "Zavukao ju je ispod šanka i počeo udarati"

  • Izvor: Agencije
  • 06.02.2022. 18:19

U nedjelju rano poslijepodne u strogom centru Rijeke došlo je do tuče u kojoj je smrtno stradala žena.

Kako saznaje "Riportal", muškarac je usmrtio žensku osobu u ugostiteljskom objektu na Pavlinskom trgu, preko puta poznatog ugostiteljskog objekta Boa, okupljališta mnogih Riječana.

"Sjedila sam u kafiću u koji često idem i pila sam kafu. On je ušao sa starijom ženom, po godinama mu je mogla biti majka. Sjedili su mirno i pili su čaj i kavu. Odjednom je skočio na nju, zavukao ju je iza šanka i uhvatio za vrat, te je počeo udarati i grebati. Prestrašila sam se i izašla, a on je onda izletio iz kafića i pobjegao prema Koblerovom trgu. Znali su i prije zajedno dolaziti na kafu", ispričala je portalu "24sata.hr" Vesna (74), koja je svjedočila tragičnom događaju.  

Iz policije su kratko saopštili da su u 14:42 dobili dojavu o tuči u ugostiteljskom objektu PIN na Pavlinskom trgu, gdje je došlo do sukoba u kojem je jedna ženska osoba povrijeđena.

Uz policijske službenike na mjesto događaja stigla je i ekipa Hitne medicinske pomoći koja je pokušala reanimirati žensku osobu ali u tome, nažalost, nije uspjela.

Sve se dogodilo pred očima konobara koji je u stanju šoka i trenutno mu se pruža psihološka pomoć, dodaju.

Policijski službenici na mjestu događaja obavljaju uviđaj. Kako su za "Index.hr" rekli iz policije, više informacija trebalo bi biti poznato uskoro.


(Foto: Screenshot / Index.hr)

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.