Predsjednik Slobodne Crne Gore

Dajković: Bruka Vlade Crne Gore

  • Izvor: ATV
  • 22.05.2024. 20:24

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, kazao je da, ukoliko Crna Gora sutra bude glasala za rezoluciju o Srebrenici, ona će postati prva zemlja na svijetu koja je glasala za to da su njeni građani, genocidni građani.

On je dodao da je to teška bruka Vlade Crne Gore.

- Ukoliko Crna Gora sutra bude glasala za rezoluciju o Srebrenici, ona će postati prva zemlja na svijetu koja je glasala za to da su njeni građani, genocidni građani. Danas u Crnoj Gori živi skoro 40 odsto Srba iako to kriju od nas zbog kao što znate, popisa stanovništva, čiji rezultati nisu šest mjeseci objavljeni. Ovo je teška bruka, ovo je teška mrlja na obrazu Vlade Crne Gore - rekao je Dajković.

Podsjećamo, predstavnici 11 organizacija iz Crne Gore organizovali su danas protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati najavljenu rezoluciju o Srebrenici.

Organizatori skupa poručili su da je Vlada Milojka Spajića na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da je njihova nacionalna dužnost da se odupru još jednom pokušaju da se Srbima kao narodu nametne kolektivna krivica.

Pratite nas i putem Vibera