Sporazum Grčke i Makedonije

Ciprasov saveznik namjerava da blokira sporazum sa Skopljem

  • 03.07.2018. 09:39

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos, ključni saveznik u vladajućoj koaliciji ljevice i desnice, rekao je da će pokušati da blokira sporazum sa Skopljem o novom nazivu Makedonije.

Dvije vlade dogovorile su se da novi naziv bude Sjeverna Makedonija, ali je to izazvalo proteste u obje države. 

Kamenos, koji predvodi desno orijentisanu Stranku nezavisnih Grka, rekao je da neće podržati sporazum, koji mora biti ratifikovan u parlamentima obje zemlje. 

"Za mene je to loš sporazum i pokušaću da ga blokiram", rekao je Kamenos na konferenciji za novinare. 

Dvojica poslanika iz Stranke nezavisnih Grka napustili su partiju prošlog mjeseca zbog ovog pitanja, pa je većina koja podržava premijera Aleksisa Ciprasa spala na 152 poslanika u skupštini od 300 poslanika. 

Protivnici sporazuma sa Skopljem ne prihvataju naziv Sjeverna Makedonija jer na sjeveru Grčke postoji pokrajina koja se zove Makedonija. 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.