Mitropolit Joanikije

"Cetinjska tragedija je strašna opomena za sve"

  • Izvor: SRNA
  • 14.08.2022. 18:44

Njegovo visokopreosveštentvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je danas da je cetinjska tragedija strašna opomena za sve ljude.

"Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice", rekao je mitropolit Joanikije u besjedi nakon liturgije u Cetinjskom manastiru.

On je pozvao vjernike da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

Mitropolit Joanikije je poželio i da Gospod da brzo utjehu. "A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko".

Vladika je poručio da svi treba da misle o dobru, da misle i žele dobro jedni drugima, da idu ka dobru i oslobađaju od svega onoga što je loše.

"Ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila - da se čovjek zamisli gdje je i šta je", rekao je mitropolit Joanikije.

Cetinjanin Vuk Borilović (34) ubio je u petak iz lovačke puške 10 sugrađana, među kojima dvoje djece, a ranio šest osoba. On je potom ubijen, a utvrđuje se da li je stradao od hica koji su ispalili policijski službenici ili jedan Cetinjanin.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)